Čokoládové špice
(20 malých kusov, 15 veľkých)

Hmota:
kryš. cukor - 20 g
hladká múka 40g
krémový prášok 5g
bielky 60g
žĺtky 30g

Postup:
Bielky vyšľaháme s 2/3 kryštálového cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky. Obe peny spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom. Vzniknutú hmotu striekame pomocou plátenného vrecka do tvaru malých buflerov a pri teplote 180°C pečieme (10 min).

Krém:
Kryštálový cukor 65g
Krémový prášok 50g
Čerstvé mlieko 3,5 dl
Vanilínový cukor 1 balenia
Maslo
Margarín 150g
Kakao 20g

Postup:
Z mlieka, cukru, vanilky a krémového prášku uvaríme hustý krém (puding). Do pudingu pridáme pokrájané maslo a margarín, vyšľaháme na hladký krém, dochutíme kakaovým práškom.

Likér:
rum 0,5 dl
sladené kondenzované mlieko 200g


SPÄŤ