(20 malých kusov, 15 veľkých) Hmota: kryš. cukor - 20 g hladká múka 40g krémový prášok 5g bielky 60g žĺtky 30g Postup: Bielky vyšľaháme s 2/3 kryštálového cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky. Obe peny spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom. Vzniknutú hmotu striekame pomocou plátenného vrecka do tvaru malých buflerov a pri teplote 180°C pečieme (10 min). Krém: Kryštálový cukor 65g Krémový prášok 50g Čerstvé mlieko 3,5 dl Vanilínový cukor 1 balenia Maslo Margarín 150g Kakao 20g Postup: Z mlieka, cukru, vanilky a krémového prášku uvaríme hustý krém (puding). Do pudingu pridáme pokrájané maslo a margarín, vyšľaháme na hladký krém, dochutíme kakaovým práškom. Likér: rum 0,5 dl sladené kondenzované mlieko 200g |
SPÄŤ |
|